Despre noi

Frumoasa istorie a Complexului Cultural Sportiv Studențesc Tei privită prin ochii celor mai longevivi angajați.

Complexul Cultural-Sportiv Studențesc TEI se înființează în structura Ministerului Învățământului din 1952 fiind conceput ca tabără estivală pentru studenți și cadre didactice.

În prezent, Complexul Cultural-Sportiv Studențesc TEI este instituție publică, în subordinea Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, cu finanțare din bugetul propriu și subvenții de la bugetul de stat.

1952

Complexul Cultural Sportiv Studențesc Tei –  Student Parc – a luat naștere în cadrul Ministerului Învățământului în anul 1952 fiind gândit ca o tabără de zi pentru studenți și elevi administrată prin Universitatea București

24 octombrie 1952

1956

Din 1956 aici s-a înființat baza sportivă a Universității din București investițiile și amenajăril realizate în timp (construcția unui hotel, sală de restaurant, terasă, cofetărie, sală de expoziții, terenuri de teni) au rotunjit utilitatea acestui complex conferindu-i o funcționalitate multiplă într-un cadru natural pitoresc cu dotări din cele mai diverse.

14 august 1956

1978

Din anul 1978 Complexul Cultural Sportiv Studențesc Tei a căpătat personalitate juridică CCSS Tei a dobândit un prestigiu deosebit în rândul tinerilor și mai ales studenților. Orele de educație Fizică ale studenților de la ASE și FCB se desfășurau aici, competiții între facultăți și cantonamente ale echipelor studențești – echipa de fotbal Sportul Studențesc.

8 iulie 1978

1979

În anul 1979 a intrat în circuitul turistic pentru tineret clădirea Hotelului Student Parc, o construcție cu arhitectură specială, proiectul fiind conceput de un colectiv de studenți ai Institutului de Arhitectură conduși de profesorul Barbu Mac Popescu.  Capacitatea de cazare a fost de 68 de locuri

18 aprilie 1979

 1981

În anul 1981 s-a finalizat și pus în funcțiune al doilea corp din ansamblu Hotelului Student Parc cu capacitate de cazare de 42 de locuri cu ocazia Campionatelor Mondiale Universitare care au avut loc la București în acel an. Cu această ocazie a locuit în hotel Primo Nebiolo, președintele Forului Internațional pentru Sporturi Universitare. De-a […]

12 iunie 1981

1991

Până în 1991 complexul a avut o bibliotecă ce deținea un bogat fond de carte beletristică, de artă și social politică precum și colecții de ziare și reviste. Prin intermediul stației locale de radioamplificare se puteau transmite emisiuni realizate în studio concepute și prezentate de colaboratori tineri, studenți în București.

8 martie 1991

Demonstrații de dans și programe artistice

Iubitorii dansului și divertismentului aveau prilejul de a petrece momente plăcute la discoteca Tei, într-o companie muzicală agreabilă, cu recitaluri ale invitaților speciali, de concursuri și demonstrații de dans, dedicații muzicale și alte surprize.

În acea perioadă se desfășurau numeroase programe artistice cu muzică ușoară folk, pop, metal și se organizau concursuri de șah bridge. Spectacolele Divertis erau și ele în atenția vizitatorilor complexului

Teatru, spectacole și artiști consacrați

Pe parcursul sezonului estival teatrul de vară al complexului devenea centrul principal de atracții prin frecventele spectacole muzicale, dramatice și varietăți susținute în colaborare cu mari artiști ai scenelor bucureștene .   

Serbările Studențești Tei au fost susținute până în 1990, de unde s-au lansat multe formații care au dăinuit peste ani. Artiști renumiți au fost prezenți de-a lungul anilor și au susținut spectacole.

Filme, activități sportive și bazine de înot

Cinefilii avea ocazia de a viziona un mare număr de filme de valoare în sala de proiecție a complexului.

Pentru iubitorii de activități sportive și de agrement nautice erau puse la dispoziție 120 de ambarcațiuni sportive, 80 ambarcațiuni de agrement și 12 yole.

Pentru iubitorii de soare funcționa plaja care acoperea malul lacului tei și patru bazine de înot (unul dintre acestea era dotat cu platformă și trambulină de sărituri).

Sari la conținut